ULAGANJA ZA BOLJI ŽIVOT POVRATNIČKE POPUPULACIJE

Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica Federacije BiH /FBiH/ uložiće 90.000 KM u tri zajednička projekta sa opštinom Ugljevik kojima se poboljšavaju uslovi života u povratničkim naseljima, najavio je danas resorni ministar Edin Ramić.

Prema njegovim riječima, dogovorena je zajednička izgradnja dijela vodovoda u Janjarima i lokalnih puteva u Srednjoj Trnovi i Atmačićima.

„Danas smo dogovorili zajedničku izgradnju infrastrukturnih projekata, jedan dio vodovoda u Janjarima, a  u Srednjoj Trnovi i Atmačićima  određene lokalne puteve za  koje će sredstva  jednim dijelom obezbjediti ministarstvo a drugim dijelom opština. Realizacijom projekata podigla bi se obradivost poljoprivrednog zemljišta, a to je upravo primaran  posao povratnika.“, rekao je Ramić.

Ramić je tokom posjete Ugljeviku rekao da ta opština ima veoma korektan odnos prema povratnicima i da pruža značajnu podršku povratničkoj populaciji.

Nakon razgovora sa Ramićem, načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić rekao je novinarima da je ukupna vrijednost dogovorenih zajedničkih projekata u povratničkim naseljima veća od 300.000 KM.

Perić je dodao da će se kroz nova ulaganja u infrastrukturu u povratničkim naseljima poboljšati kvalitet vodosnabdijevanja i povećati obradivost zemljišta, jer će biti obezbijeđen pristup poljoprivrednim imanjima.

„Danas smo konkretno dogovorili da zajednički realizujemo tri projekta, ukupna vrijednost ovih projekata je preko 300 000 KM.“, rekao je Perić.

Prema njegoviom riječima, u ugljevičkim naseljima Janjari, Glinje, Srednja Trnova i Atmačići živi oko 2.000 povratnika.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *