ULTRAZVUČNI APARAT U DOMU ZDRAVLJA UGLJEVIK

UGLJEVIK – Dom zdravlja Ugljevik 30. decembra 2014. godine nabavio je  Ultrazvučni aparat 30122014dz“MyLab 25 gold“ sa tri sonde posljednje generacije koji će omogućiti lakšu, bržu i precizniju dijagnostiku pacijenata.
Direktor Doma zdravlja Jugoslav Cvetković rekao je da je učinjen veliki korak za ovu ugljevičku zdravstvenu ustanovu, osiguranike i stanovnike ovog podmajevičkog kraja.

„U narednom periodu naši osiguranici i stanovnici Ugljevika neće morati da odlaze u susjedne zdravstvene ustanove da urade dijagnostičke pretrage. Nabavkom savremenog ultrazvučkog aparata sa tri sonde poboljšaćemo kvalitet naših usluga i našim pacijentima omogućiti bolju i bržu dijagnostiku.“, rekao je Cvetković i  napomenuo da je Ultrazvučni aparat plaćen 49.000 KM sopstvenim sredstvima.Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić posjetio je ovu zdravstvenu ustanovu i tom prilikom istakao da je potreba da se ulaže u savremenu opremu kako bi kvalitet pružanja usluga bio što bolji i adekvatniji.

„U predhodnom periodu iz lokalnog budžeta izdvajali smo znatna sredstava za opremanje Doma zdravlja i u narednom periodu namjera nam je da nabavimo ono što je potrebno od opreme koja će poboljšati kvalitet pružanja zdravstvene zaštite u našoj opštini.“, rekao je Perić i tom prilikom se zahvalio zdravstvenim radnicima za sve što čine i što su činili u vrijeme elementarnih nepogoda kada su izlazili u susret svim građanima opštine Ugljevik.

U Domu zdravlja  Ugljevik ima osam ambulanti porodične medicine, od kojih svaka ima dvije ordinacije, biohemijsku labaratoriju, specijalističko-konsultantsku službu za ginekologiju i pedijatriju, akreditovane službe Centra za bazičnu rehabilitaciju i Centar za mentalno zdravlje.

U okviru Doma zdravlja funkcioniše i služba stomatologije.

Dom zdravlja Ugljevik pokriva potrebe 12.500 registrovanih pacijenata.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *