Uručeno 49 rješenja o stambenom zbrinjavanju

NOVI GRAD – Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i načelnik opštine Novi Grad Snježana Rajilić uručile su danas rješenja o dodjeli nepovratnih novčanih sredstava za stambeno zbrinjavanje 49 porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, korisnika programa Vlade Srpske za potpuno stambeno zbrinjavanje ovih porodica.

Cvijanovićeva je rekla da se danas završava realizacija ovog programa za korisnike u Novom Gradu kada je riječ o nepovratnim novčanim sredstvimaa.

“Zadali smo sebi zadatak da je 2014. rok kada treba da završimo sa ovim programom da bismo mogli započeti novi ili kroz trajno zbrinjavanje riješili stambeni problem preostalih ljudi iz ove kategorije koji imaju pravo, a ranije se nisu prijavljivali zbog formalnih nedostataka”, navela je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da je u Republici Srpskoj za stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida izdvojeno više od 100 miliona maraka, bilo da je riječ o izgradnji stambenih jedinica ili dodjeli novčanih sredstava.

Prema njenim riječima, riječ je o ozbiljnom i velikom programu koji podrazumijeva zbrinjavanje 5.606 korisnika.

“Važno je reći da se program nastavlja. Očekujem da će u nekoliko narednih sedmica biti završena dodjela nepovratnih novčanih sredstava”, rekla je Cvijanovićeva.

Načelnik opštine Snežana Rajilić podsjetila je da je danas u Novom Gradu stambeno zbrinuto 49 porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida sredstvima Vlade Srpske.

“Ostale su još četiri porodice za koje je procedura u toku”, navela je Rajilićeva.

Ona je dodala da i opština Novi Grad od prije tri godine iz budžeta izdvaja sredstva za stambeno zbrinjavanje boračkih kategorija, na godišnjem nivou oko 50.000 KM koja su namijenjena korisnicima kojima je potrebna rekonstrukcija stambenog objekta.

“Želim da se zahvalim Vladi Srpske što je izdvojila sredstva za korisnike u Novom Gradu i što smo na kraju ovog programa”, rekla je Rajilićeva.

Sredstva za koja su danas korisnici dobili rješenja već su na njihovim računima.

Riječ je o 26 korisnika iz kategorije porodica poginulih boraca kojima je dodijeljeno 164.935 KM i 23 korisnika ratna vojna invalida od prve do četvrte kategorije koji su dobili 150.706 KM, što ukupno iznosi 315.641 KM.

Na području novogradske opštine sredstva u iznosu do 8.000 KM, od početka realizacije projekta 2008, dobilo je 113 korisnika – 79 porodica poginulih boraca i 34 ratna vojna invalida.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *