Uskoro bratimljenje grada sa Novim Sadom

BIJELJINA –Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posjetio je sinoć Bijeljinu, gdje je u razgovoru sa gradonačelnikom Mićom Mićićem najavio plodotvorniju saradnju u svim oblastima u interesu građana Republike Srpske i Srbije.

Ubeđen sam da ćemo imati snage i znanja da saradnja ova dva grada prijatelja bude još plodotvornija u interesu naših građana, što je još jedna od karika u nizu dobrih odnosa Republike Srpske i Srbije”, rekao je Vučević novinarima nakon sastanka.

Prema njegovim riječima, razgovaralo se komunalnoj problematici i poljoprivredi, a dominirala je tema poplava koje su u maju zadesile i Republiku Srpsku i Srbiju.

Vučević je podsjetio da gradove čvrsto vezuje i činjenica da mnogo ljudi porijeklom iz Semberije živi i radi u Novom Sadu.

Mićić je nakon razgovora najavio da će dugogodišnja saradnja i prijateljske veze gradova biti ozvaničena kroz potpisivanje sporazuma o prijateljstvu ili bratimljenju Bijeljine i Novog Sada.

“Novi Sad je za Bijeljinu grad uzor u mnogim oblastima, imamo i mnogo sličnosti, a saradnja ljudi, preduzeća i institucija traje godinama i to prijateljstvo je neprocjenjivo važno”, ocijenio je Mićić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *