Uskoro primjena novog pravilnika o ishrani u svim vrtićima

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević rekao je da bi u narednom periodu u svim predškolskim ustanovama u Srpskoj trebalo da počne primjena novog pravilnika o ishrani.

Malešević je naglasio da zbog primjene novog pravilnika nema razloga za povećanje cijena ishrane djece u predškolskim ustanovama u Srpskoj.

“Siguran sam da namirnice koje smo propisali da bi djeca trebalo da jedu nisu nimalo skuplje u odnosu na one koje su do sada davane djeci, a koje su pune aditiva i sigurno utiču na loše odrastanje djece i njihovo zdravlje u starijem uzrastu”, reko je Malešević na prijemu za djecu iz Dječijeg vratića “Neven” u Banjaluci.

Na prijemu, organizovanom povodom 20. novembra, Dana dječijih prava, Malešević je rekao da društvo u cjelini mora da poštuje prava djece i da se ponaša u skladu sa tim.

Vaspitač u Dječijem vratiću “Neven” u Banjaluci Slobodanka Koprena rekla je da se u ovom vrtiću primjenjuju nova pravila u ishrani djece, te da su roditelji zadovoljni.

Ona je zahvalila ministru za prijem, ističući da su uslovi za nastavno vaspitni rad sa djecom u vrtiću dobri.

Djeca su za prijem pripremila prigodan program, a imali su priliku i da postavljaju pitanja ministru prosvjete i kulture Srpske.

Izvor: SRNA