Uskoro sastanak socijalnih partnera

BANJALUKA, Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske uputiće iduće sedmice poziv Savezu sindikata i Uniji udruženja poslodavaca Republike Srpske za održavanje sastanka u vezi sa novim zakonom o radu, potvrdio je resorni ministar Milenko Savanović.

„Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske ostaje na stanovištu da ponovo pozovemo naše socijalne partnere na sastanak i da tražimo zajednička rješenja u novom zakonu o radu“, izjavio je Savanović Srni.

On je rekao da nema nijednog razloga da ne sjednu i razgovaraju, jer se samo razgovorom može doći do rješenja i afirmativnog zakona koji će biti na strani poslodavaca, Saveza sindikata i Vlade Republike Srpske.

„Uvjereni smo da ćemo održati sastanak, razgovarati i dogovoriti rješenje za novi zakon o radu“, zaključio je Savanović.

U organizaciji Saveza sindikata Republike Srpske, 1. maja održana je mirna protestna šetnja ulicama Banjaluke. Predsjednik Saveza sindikata Srpske Ranka Mišić rekla je tada da je protestno okupljanje znak upozorenja i da će sindikalci ponovo protestovati ako neko pokuša da promijeni postojeći Zakon o radu i umanji stečena prava radnika. Srna

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *