USVOJEN PROSTORNI PLAN DO 2032. GODINE NA XX-oj SJEDNICI SO-e UGLJEVIK

Skupština opštine Ugljevik usvojila je na dvadesetom redovnom skupštinskom zasijedanju  Odluku o prostornom planu opštine do 2032. godine koja je važna za dalji razvoj ove podmajevičke opštine, koja je veoma bogata mineralnim sirovinama, prije svega nalazištima mrkog uglja održanom 23. oktobra 2014. godine.

“U narednom periodu imaćemo ekploataciju zemljišta, slijedi preseljenje stanovništva ovog eksploatacionog prostora. Upravo zbog toga je veoma važan ovaj prostorni plan, jer planski određujemo dinamičnu gradnju naše opštine i na taj način poboljšavamo kvalitet života stanovnika”, rekao je načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić.

Prostorni plan odnosi se na područje teritorije opštine u površini od 16.500 hektara.

Odbornici su jednoglasno prihvatili Prijedlog odluke o komunalnom redu i Prijedlog odluke o stipendiranju redovnih studenata za školsku 2014/2015. godinu, kao prijedloge odluka o prodaji gradskog građevinskog zemljišta.

Prihvaćen je i izvještaj o izvršenju budžeta opštine Ugljevik za prvo polugodište 2014. godine, kao i izvještaj o radu javnih preduzeća čiji je osnivač opština – Centra za socijalni rad, Dječjeg vrtića “Duško Radović”, Narodne biblioteke Ugljevik, ugljevičke Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća, JU SRC “Rudar” Ugljevik i ad “Kompred” Ugljevik.

Prihvaćena je i informacija o jesenjoj sjetvi opštine Ugljevik, kao i informacija o stanju sporta na području ove opštine.

Predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić rekao je da je dvadeseto skupštinsko zasjedanje proteklo u stabilnoj i čvrstoj skupštinskoj većini, a veliki broj odluka donesen je jednoglasno.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *