Veče poezije posvećeno Isidori Sekulić

Studenti Fakulteta dramske i filmske umjetnosti Univerziteta Sinergija u Bijeljini priredili su večeras u Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić” veče poezije posvećeno književnici Isidori Sekulić.

 

Asistent na ovom fakultetu Danka Žugić rekla je da se od večeras otvara ljetna sezona večeri poezije, te da je dosadašnje iskustvo pokazalo da je saradnja Fakulteta i Narodne biblioteke veoma uspješna.

“Ovo je druga godina naše saradnje u okviru koje priređujemo večeri posvećene velikim pjesnicima domaćim i stranim”, rekla je Žugićeva.

Ona je dodala da će večeri poezije biti održavane pet puta do kraja ljetnog ciklusa, svakog drugog ponedjeljka.

“Neophodno je dati značaj stihovima i poeziji, jer u današnjem vremenu brzih tehnologija i tempa života malo vremena ostaje za umjetnost, a ponajmanje za poeziju”, rekla je Žugićeva.

Ona je istakla da je, osim glume, scenski govor jedan od najvažnijih predmeta, jer glumac uči kako da misli, kako da kaže tu misao i da način na koji će je izgovoriti bude najadekvatniji.

Odlomke eseja Isidore Sekulić “Njegošu knjiga duboke odanosti” večeras je govorio Dušan Simić, student druge godine glume.

On je istakao da “javni čas”, poput ovakvih časova poezije u Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić”, mnogo znači za studente.

Direktor Narodne biblioteke “Filip Višnjić” Jovan Cvjetković rekao je da ova ustanova kulture nastavlja saradnju sa Fakultetom dramske i filmske umjetnosti, na zadovoljstvo svih zaljubljenika i poklonika poezije.

“Ovo je prva od pet planiranih večeri do ljetnje pauze. Večeras je veče posvećeno Isidori Sekulić, naredno će biti posvećeno 100 godina od rođenja Branka Ćopića i 70 godina od pobjede nad fašizmom, potom će uslijediti veče posvećeno Đuri Jakšiću, Lazi Kostiću, a završićemo ciklus sa najljepšim besjedama”, rekao je Cvjetković.

 

Izvor: Nezavisne

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *