Večeras počinje Egzit, najveći evropski muzički festival

Na novosadskoj Petrovaradinskoj tvrđavi večeras počinje “Egzit 2015”, a čast da otvori jedan od najboljih muzičkih festivala u Evropi pripala je britanskoj pjevačici Emeli Sande.

Kapije tvrđave biće otvorene u 19.00 časova, a tokom četiri dana na 20 festivalskih bina nastupiće više od 700 izvođača.

Kako je najavljeno, muzički spektakl počeće u ponoć velikim vatrometom iznad glavne festivalske bine, na kojoj će osim Sande nastupiti i “Klin bandit”, kao i Roni Sajz Reprazent.

Prema očekivanju organizatora, večeras će se na Petrovaradinskoj tvrđavi okupiti 40.000 preteženo mladih ljudi iz Srbije, kao i iz više od 60 zemalja Evrope i svijeta.

Tokom festivala bezbjednost na tvrđavi biće na maksimalnom nivou za šta će se brinuti veliki broj policajaca, kao i odred Žandarmerije iz Novog Sada.

Na “Egzitu 2015” nastupiće i muzičke zvijezde poput Džona Njumana, “Motorheda”, Manu Čao, “Prodidži”, “Rudimental”, “Feitles”, Roizin Marfi, “Napalm deth”, “Hardvel”, “Dubioza kolektiv”, “Hladno pivo”, “Zoster”…

Muzički festival “Egzit” završava u nedjelju 12. jula.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *