Veliki jubilej Košarkaškog kluba “Rudar”

UGLJEVIK – Juče je u Centru za kulturu “Filip Višnjić” u Ugljeviku obilježeno  30 godina postojanja Košarkaškog kluba “Rudar” iz Ugljevika.

Predsjednik KK “Rudar” Milorad Jovičić podsjetio prisutne je na početke rada, uspjehe i razvoj ovog ugljevičkog kluba.

Košarkaški klub “Rudar” osnovan je 1984. godine, a prvi mečevi igrani su na betonskom igralištu u Starom Ugljeviku. Prvi predsjednik bio je Božo Džuveleković. Klub se razvijao iz godine u godinu do ulaska u Prvu ligu Republike Srpske i Premijer ligu BiH. KK “Rudar” je danas stabilan prvoligaš Republike Srpske.

Nakon svečane sjednice otvorena je izložba fotografija i pehara koji su svjedoci uspjeha i razvoja ovog podmajevičkog kluba.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić čestitao je jubilej upravi kluba i svim košarkašima, trenerima, bivšim i sadašnjim igračima.

“Ugljevik je grad sporta, a veliki doprinos je u proteklom periodu, a i sada davao i daje ovaj košarkaški klub. Obavili smo razgovore i postigli dogovor sa čelnicima KK `Crvena zvezda` o osnivanju košarkaškog kampa, to nam je zajednički cilj u narednom periodu jer Ugljevik to zaslužuje”, rekao načelnik je Perić.

On je rekao da opština Ugljevik za potrebe sporta iz budžeta na godišnjem nivou izdvoji 350.000 do 400.000 KM.

Svečanoj sjednici prisustvovao je i Dragan Ćazić, generalni sekretar Košarkaškog saveza Republike Srpske, koji je uručio zahvalnicu KK “Rudar”.

Povodom jubileja KK “Rudar”, Slobodan Marković je napisao Monografiju kluba, koja će, kako je rekao, sačuvati od zaborava sve one lijepe trenutke kroz koje su članovi kluba prolazili.

Povodom jubileja dodijeljene su plakete i zahvalnice zaslužnim pojedincima koji su pružili nesebičnu podršku klubu od osnivanja do danas.

Zahvalnice su dobili: Igor Jevtić, Petar Bogićević, Sindikat RITE Ugljevik, Predrag Vujević, Ljubica Jovičić, Đojo Spasojević, Đoko Simić, Božo Đuveleković, Bobanu Markoviću, Košarkaški savez Republike Srpske. Plakete su dobili načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić, Rudnik i Termoelektrana Ugljevik i Milan Benović.

Pripremila: Snežana Milošević

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *