Veliko okupljanje privrednika u Dubrovniku

DUBROVNIK, Regionalni samit privrednika Jugoistočne Evrope – pod nazivom „300 najboljih“ koji se održava danas i sutra u Dubrovniku okupio je oko 120 učesnika koji će razgovarati o budućnosti privrede i mogućnostima njenog unapređenja.

Tokom samita će biti usvojen i tekst Povelje za razvoj privrede koja će predstavljati osnovu buduće promocije interesa i ciljeva privrednika na prostorima Jugoistočne Evrope.

Krajnji i opšti cilj projekta Regionalni samit privrednika „300 najboljih“ je, naglašavaju organizatori, promovisati ogroman značaj privrede za ekonomski i sveukupan društveni razvoj.

Regionalni samit „300 najboljih“ predstavlja događaj na vrhu svih onih koji na bilo koji način, direktno ili indirektno, doprinose razvoju i kreiranju pozitivne slike o privredi.

Samit u Dubrovniku, na jednom mjestu okuplja i one koji predvode ekonomski i društveni razvoj, koji u svaki privredni i ekonomski sistem unose ogromnu količinu vlastite energije i stvaralačke kreativnosti te znanja, talenta i sposobnosti da stvaraju i predvode… da druge motivišu na stvaralački rad.

Paralelno sa Samitom, biće održane i završne svečanosti dodjele nagrada i priznanja „Stvaraoci za vijekove“ najzaslužnijim za razvoj privrede na području Jugoistočne Evrope.

Organizatori događaja u Dubrovniku poručuju da je osnovni cilj završne svečanosti javno odavanje priznanja najzaslužnijim osobama, organizacijama i institucijama za doprinos razvoju poduzetništva u Jugoistočnoj Evropi, kao i usmjeravanje pažnje šire javnosti na velike vizionare i lidere sutrašnjice čija su neustrašivost, rad, znanje, kreativnost i vrhunski rezultati, temelj i glavni pokretač napretka zajednice u kojoj živimo te kreator razvojnih izazova za novo vrijeme“.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *