„Veliko priznanje za mene i Rudar“

U svom selu Korenita, nadomak Ugljevika je potencijalni centarfor .U omladinskoj selekciji ugljevičkog Rudara je nabolji golman . Riječ je o  Živanu Vukoviću  , koji je dobio  poziv iz fudbalskog saveza BiH od  selektora selekcije U 17 Sakiba Malkočevića.On se našao sa vršnjacima u fudbalskom kampu  u Zenici i opravdao očekivanja. U malim sredinama uvijek su stasali  fudbalski biseri. Mladi reprezentativni golman  Vuković svoje djetinjstvo ostavlja u prošlost a misli odlaze za  neko vrijeme za velika dostignuća:

„Kao i svaki mladi fudbaler imam ambicije koje su teško dostupne ali ako stručnjaci za fudbal kažu da sa 16 godina  i 192 cm visine  imam predispozicije  da kvalitetnim radom i talentom ostvarim svoje ambicije onda ne mogu da se vraćam u djetinjstvo“.

U matičnom klubu Rudaru si debitovao za seniorski sastav,  radiš sa dokazanim golmanom Bodirogom !

„Debitovao sam sa 16 godina protiv Jedinstva iz Brčkog. Poslije prve uhvaćene lopte  sve je krenulo očekivano. Pokazao sam dobre osobine i naravno manje dobre ali ljudi koji su me pratili su uputili poziv u  kamp FS/ BiH . Nastupam  za  kadetsku selekciju Rudara iz Ugljevika a  zamjena sam golmana seniorske ekipe Bodiroge.Već sam naučio mnogo  golmanskih vještina od kolege a tek sada poslije edukacije u kapu počinje moja nova era u golmanskoj profesiji“.

Inpresivan utisak nosiš iz kampa ?

„Veliko priznaje za mene i moj klub što sam bio učesnik reprezentativnog kampa u Zenici. Potičem iz malog mjesta  a konkurenti u selekciji su iz  zagrebačkog Dinama, mostarskog Zrinjskog.Trener golmana reprezentacije Nenad Džidić je radeći sa nama ukazao na vrline i manjkavosti. Rekao je da imam lijepu perspektivu, i da uspjeh zavisi  najviše od mene . Prihvatio sam sugestije selektora i trenera , nastaviću da se dokazujem i da u skoro vrijeme budem dokazani golman  i standardni član reprezentativne selekcije U 17  FS BiH. Još uvijek rastem a kada narastem onda mogu razmišljati da zamjenim velikog Begovića“ , kaže mladi i ambiciozni Vuković.

Foto: Vuković u kampu FS BiH

M.Jugović