Vlada RS danas o Fondu PIO

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović najavila je da će na današnjoj tematskoj sjednici Vlade Srpske biti riječi o situaciji u Fondu penzijskog i invalidskog osiguranja.

“Očekujem konstruktivnu raspravu jer znamo kakvi su stavovi nadležnog skupštinskog odbora, kao i zahtjeve penzionera. Pokušaćemo da izađemo sa skladnim rješenjima i da ih podijelimo na neke koje se veoma brzo mogu dogoditi i neke koje će biti u razmatranju i analizi da bi se eventualno mijenjalo zakonodavstvo”, rekla je Cvijanovićeva juče novinarima u Banjaluci.

Ona je naglasila da treba razgovarati kako omogućiti više stabilnosti u penzionom sistemu, koji je ranjiv.

“Stranci kažu da je dobro što je Srpska prije nekoliko godina ušla u reformu ovog sistema, ali da se očekuju dalja postupanja. Za Federaciju BiH su rekli da im tek sada slijedi prvi korak u ovom procesu”, kaže Cvijanovićeva.

Ona je ponovila da će penzije i sva budžetska davanja biti redovna.

“Sve će biti redovno, kao i do sada, iako su neki drugi pričali o fatalističkim scenarijima, a to pogotovo voli opozicija u izbornim godinama. Toga smo se naslušali. Penzioneri znaju da su penzije redovne, iako je u zadnjnih nekoliko mjeseci dolazilo do dužeg raspona u isplati o čemu ćemo sutra govoriti”, navela je Cvijanovićeva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *