Vlada RS danas o planovima odbrane od poplava i požara

Vlada Republike Srpske trebalo bi danas da razmatra prijedlog plana odbrane od poplava i prijedlog plana aktivnosti zaštite i spašavanja od šumskih i drugih požara na otvorenom prostoru u Srpskoj u ovoj godini.

Na sjednici će biti riječi i o nacrtu strategije BiH za prihvat i integraciju državljana BiH koji se vraćaju u zemlju po osnovu Sporazuma o readmisiji i Akcioni plan za period od 2015. do 2018. godine.

Ministri će razmatrati i informaciju o odluci u vezi sa BiH koju je komitet Savjeta Evrope za sprečavanje pranja novca i finansiranje terorističkih aktivnosti /Manival/ donio na zasjedanju u decembru prošle godine, saopšteno je iz Vlade Srpske.

Na sjednici bi trebalo da bude razmatrana i informacija o kreditnom rejtingu Republike Srpske koju je objavila agencija “Mudis investors servis”, sa prijedlogom zaključka, te informacija o zahtjevima banaka za aneksiranjem ugovora o javnoj nabavci bankarskih usluga.

Na dnevnom redu su i informacija o provedenim aktivnostima tokom 2014. godine na izgradnji Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH, te informacija o aktivnostima na pripremi Aneksa pet Memoranduma o razumijevanju za uspostavljanje Fonda za reformu javne uprave.

Ministri će razmatrati i informaciju o godišnjem izvještaju o napretku – praćenje provođenja Revidiranog akcionog plana jedan Strategije za reformu javne uprave u BiH za 2013. godinu, kao i ostale aktivnosti u procesu reforme javne uprave provedene od 1. juna do 3. decembra prošle godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *