Vojnici dali krv

BANJALUKA – Pedesetak pripadnika Šeste pješadijske brigade Oružanih snaga BiH darovalo je danas krv u Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske, u okviru druge redovne godišnje akcije.

Direktor Zavoda Gordana Guzijan rekla je da sa Oružanim snagama imaju dugogodišnju dobru saradnju i da su akcije dobrovoljnog davanja krvi dobro organizovane.

Prema njenim riječima, zalihe krvi u Zavodu su zadovoljavajuće, ali se mora voditi računa o prvoj polovini januara kada i davaoci i radnici koriste slobodne dane.

“Svake godine u ovo vrijeme pripremamo se za novogodišnje i božićne praznike, jer se praktično do polovine januara, zbog velikog broja neradnih dana, krv ne može prikupljati”, rekla je Guzijan.

Ona je dodala da se na ovaj način popunjavaju zalihe i za druge zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj.

Kapetan Zoran Marković rekao je da u akciji učestvuju pripadnici Brigade stacionirani u kasarni “Kozara” u Banjaluci, uključujući i prištabske jedinice.

On je dodao da pripadnici Oružanih snaga krv daju ne samo zbog humanosti, već i zato što su kao vojnici potencijalno primaoci prije drugih kategorija stanovništva, usljed potencijalnog povređivanja u njihovom poslu.

“Na taj način dajemo primjer i želimo da podstaknemo i druge da steknu predstavu koliko je značajno dati dozu krvi i da se ona daje u kontinuitetu”, rekao je Marković.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *