Vrapčići pjevaju za hrabra srca

Najpopularniji gradski dječiji hor “Vrapčići” daće sav prihod od prodaje ulaznica za godišnji koncert “S ljubavlju hrabrim srcima” za liječenje djece oboljele od vrlo rijetkih bolesti.

Tako će oni koji, kao i raspjevani mališani, žele da pokažu humanost, kupovinom ulaznice za koncert moći da daju doprinos donatorskoj večeri koja će pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika biti održana 23. decembra ove godine.

Koncert “Vrapčića” biće održan dan ranije, u utorak, 22. decembra, u dvorani “Borik” sa početkom u 19 časova.

– Ovaj koncert je, pored humanitarnog karaktera, kruna našeg jednogodišnjeg rada. Ove godine smo naporno radili, mnogo putovali i nastupali. Oni koji dođu u “Borik” mogu da očekuju pravi muzički spektakl. Naši gosti biće i “Pinkove zvjezdice” Lena Stamenković i David Radosavljević te čuveni voditelj kultnog “Muzičkog tobogana”, kompozitor i svestrani umjetnik Minja Subota – rekao je dugogodišnji umjetnički rukovodilac hora Branislav Đaković.

Dodao je da će na koncertu biti promovisani i novi spotovi za pjesme “Babaroga”, “Moj tata” i “Lake cipele”, koje su snimali ove godine.

– Ove godine smo snimili i nekoliko novih pjesama: “Tenis kraljica”, “Rođendan”, “Đačka ljubav” koje će, takođe, publika imati priliku da čuje na koncertu. Međutim, za ovu kampanju smo posvetili pjesmu “Ljubav spasiće svijet” autora Mladena Matovića – rekao je Đaković.

– Ulaznice za koncert, po stvarno simboličnoj cijeni od tri KM, mogu se već kupiti na našem štandu na Trgu Krajine i u dvorani “Borik” – istakao je Đaković.

Kad su u pitanju planovi za iduću godinu, Đaković je otkrio da će, između ostalog, promovisati deseti po redu album na turneji po gradovima Republike Srpske i regiona.

– Iduće godine smo planirali da nastupamo u Skoplju, Podgorici, Beogradu, Novom Sadu i drugim gradovima. Usput ćemo pripremati i neke nove pjesme – naglasio je Đaković.

Audicije

Kroz Dječiji hor “Vrapčići”, koji trenutno broji oko 80 članova, za 23 godine postojanja prošlo je više od 2.500 mališana. Prijem novih članova vrši se tokom cijele godine. Audicije se održavaju svake subote od 11 do 12 časova i nedjeljom od 12 do 13 časova u Domu omladine.

– U naš hor učlanjuju se djeca uzrasta od tri do 12 godina. Najbitnije je da mališani koji odluče da nam se pridruže vole muziku i uživaju u našim pjesmama – rekao je Đaković.

Izvor:Glas Srpske