Vreme je da me zameni Marjanović

Bivši kapiten Srbije Nenad Krstić potvrdio je za “Eurobasket” da se oprostio od nacionalnog tima.

Košarkaš Efesa je istakao da je prethodni Mondobasket bilo njegovo posljednje veliko takmičenje u reprezentaciji i da neće promijeniti odluku.

“Posle Svetskog prvenstva sam rekao da je vreme za mlađe. Ja sam tu 11 godina, to je dug period. Uživao sam u reprezentaciji i to je bio najbolji deo moje karijere. Imaću 32 godine predstojećeg leta i možda je vreme da me zamene momci kao što je Boban Marjanović. Ne kažem da ne mogu da igram jer sam ostario. Bilo je vreme da se oprostim od reprezentacije i posvetim klupskoj karijeri. Mom telu je neophodan odmor”, rekao je Krstić.

On se posebno osvrnuo na Marjanovićeve igre u dresu Crvene zvezde: “Mnogo je napredovao i iznenadio me. Znam ga od pre pet-šest godina i znam da mu je bilo teško da dođe do ovog nivoa. On sada igra na MVP nivou. Za Bobana je veoma važno da ima dobru hemiju oko sebe, a u Crvenoj zvezdi to ima. Veoma sam srećan zbog njega. Nadam se da će nastaviti da se razvija.”

Zanimljiv odgovor Krstić je dao na molbu da izabere idealnu evropsku petorku: “Teodosić, Gaudlok, Vims, Bjelica i Tomić”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *