»Vrt uživanja« u Beogradu

Izložba “Vrt uživanja” banjalučkog umjetnika Mladena Miljanovića, u produkciji Muzeja savremene umjetnosti RS, kojom se BiH prošle godine predstavljala na Venecijanskom bijenalu, biće otvorena večeras u 20 časova u Kulturnom centru Beograda.

Nakon uspješne šestomjesečne postavke u “Palati Malipiero” u Veneciji postavka “Vrt uživanja” bila je postavljena u MSU RS u decembru prošle godine, zatim u Umjetničkoj galeriji BiH u Sarajevu, dok je triptih “Vrt uživanja” bio izložen u “Grand Palaisu” u Parizu, u okviru 25. “Art Paris Art Fair” u martu ove godine. U Kulturnom centru Beograda izložbu će činiti originalna postavka Paviljona BiH od tri uzajamno povezane cjeline: mermerni triptih “Vrt uživanja”, prostorna instalacija “Vrt kamena” i video-rad “Dopadljiva simfonija apsurda”, kao i obimna dokumentacija koja prikazuje sve aspekte njegove organizacije i produkcije.

“Predstavljanjem ‘Vrta uživanja’ u Beogradu podsjećamo da je neophodno da se nastavi usvojeni model prezentovanja bh. paviljona na svjetskim manifestacijama savremene umjetnosti”, poručili su iz MSU RS.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *