Za deset dana otkupili 200 tona povrća

BIJELJINA – Poljoprivredna zadruga “Povrtarstvo” iz Crnjelova otkupila je do sada 200 tona povrća, a do kraja godine planira da otkupi čak 2.000 tona, rekao je Srni direktor ove zadruge Mićo Živić.

“Već četiri godine bavimo se otkupom povrća. Prvo smo radili sa banjalučkom `Vitaminkom`. Sada je ta saradnja uspostavljena i sa ostalim prerađivačkim industrijama – sa `Savom` Bijeljina, a prvi put smo ove godine i na tržištu EU u Sloveniji”, kaže Živić.

On je naveo da je strani kupac zadovoljan kvalitetom robe iz Crnjelova, Batkovića, Trnjaka i drugih semberskih sela, koju plasira ova zadruga.

“Otkup traje već 10 dana i veoma je važno da imamo mogućnost da u kratkom roku isplatimo sve poljoprivredne proizvođače, kao što smo radili i prethodnih godina”, rekao je Živić i dodao da je to omogućeno sklapanjem aranžmana sa Pavlović bankom koja finansijski prati kompletan otkup.

On je rekao da je u ovoj godini najveći kupac fabrika “Sava” Bijeljina koja je dala garancije za redovno plaćanje, da ne postoje problemi s tim u vezi, kao i da je u svemu učestvovala gradska uprava subvencionisanjem kamata.

“Što se banjalučke `Vitaminke` tiče, i dalje sarađujemo dobro, jer i ona u veoma kratkom roku isplaćuje robu proizvođačima”, naveo je Živić i izrazio zadovoljstvo kvalitetom i plasmanom proizvoda svojih kooperanata.

Poljoprivredna zadruga “Povrtarstvo” iz Crnjelova sklopila je proljetos ugovore sa 120 kooperanata iz Semberije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *