ZAPOČELO OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA PORODICE

Međunarodni dan porodice u cijelom svijetu obilježava se 15. majanizom aktivnosti kojima se želi skrenuti pažnja društva na značaj porodice i teško stanje u kojem se nalaze porodice s djecom, kao i važnost vaspitanja  i obrazovanja djece.

 

Međunarodni dan porodice prilika je da se, glasnije nego inače, stavi fokus na njen značaj, na činjenicu da je svaka porodica posebna i jedinstvena, ali im je zajednička uzajamna briga i ljubav za sve njene članove.U Bijeljini će povodom Međunarodnog dana porodice biti organizovan niz aktivnosti u periodu od 10 -15 maja posredstvom Udruženja “Porodični krug”.

Prvog dana programa 15 maja u 18:00 časova u vrtiću “Dragan i Zoran” u Bijeljini održaće se javno predavanje na temu “Kako roditelji mogu uticati na razvoj IQ svog djeteta”,predavač dr.Ranko Rajević.

Drugog dana programa u velikoj sali SO Bijeljina biće održana tribina na temu “Izazovi i dileme savremene porodice” sa početkom u 12.00 časova,dok je u terminu od 17:00 časova u gradskom parku  predviđena manifestacija “Porodični trenuci” te zabavne i igrovne aktivnosti za djecu i roditelje.

Na Svjetski dan porodice 15 maja sa početkom u 13:00 časova u velikoj sali SO Bijeljina biće održan okrugli sto na temu “Partnerstvo CSR I NVO u zaštiti porodice – dometi i ograničenja projekata”.

 

Pripremila:Snežana Milošević

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *