Zdrav obrok za početak dana

Stručnjak za homeopatiju i dansku terapiju dr Irena Motika savjetuje da jutro započnemo kombinacijom voća i povrća

Loše navike u ishrani mnogo nas koštaju, ali ih se obično rijetko odričemo. Između zdravih namirnica i brze hrane uglavnom se opredjeljujemo za drugu opciju, pravdajući se obavezama i tempom života koji nam ne ostavlja mnogo vremena za sebe. Međutim, ako želimo da budemo zdravi i da imamo energije, dovoljno je da uvedemo takozvani funkcionalni doručak.

Stručnjak za homeopatiju i dansku terapiju dr Irena Motika savetuje da jutro započnemo kombinacijom voća i povrća.

– Da biste se dobro osjećali i imali snage tokom cijelog dana, važno je da ne preskačete jutarnji obrok, a najbolje je da on bude funkcionalan – kaže Irena.

– Uzmite svježe voće, koje god da imate ili volite, zatim sirovo povrće, uz obaveznu blitvu, spanać ili brokoli i isjeckajte na komadiće. Dodajte organsko laneno sjeme, koštunjave plodove i ovsene ili pšenične pahuljice. Sve to izmiksujte u blenderu i pojedite poslije čaše mlake vode sa limunom. Već poslije nekoliko dana shvatićete koliko vam ovaj obrok prija. Možete i da se igrate kombinacijom voća i povrća, pronalazeći onu koja vam najviše prija.

Ovakav obrok čisti organizam, hrani ga potrebnim vitaminima i mineralima, a vremenom ostavlja pozitivan trag i na koži i kosi. I što je za savremenog čovjeka najvažnije – ne oduzima mnogo vremena.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *