Zdravstvo – nije najavljeno smanjenje plata

U Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Srni je rečeno da nisu najavili smanjenje plata u zdravstvu, kao ni smjenu direktora Univerzitetske bolnice – Klinički centar Banjaluka, što u posljednjih nekoliko dana, kako navode, kao dezinformacije šire pojedini mediji.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite je odredilo 2015. kao reformsku godinu u oblasti zdravstva, što podrazumijeva usvajanje novih zakona, ali i mjera, kako bi se postigla veća odgovornost i disciplina u radu kompletnog zdravstvenog sistema.

“Cilj ovih aktivnosti je obezbjeđivanje dodatnih sredstava i racionalizacija troškova da bi se riješile obaveze zdravstvenih ustanova, a odgovornost za provođenje ovih aktivnosti, prije svega je na direktorima kojima će se dati razumni rokovi za provođenje navedenih mjera”, navode iz Ministarstva.

U resornom ministarstvu ističu da svi oni koji ne budu proveli i ispoštovali navedene odluke, biće zamijenjeni kadrovima koji će te mjere moći ispoštovati.

“O svim preduzetim mjerama, kao i izmjenama zakona, te odlukama koje se donesu, javnost će biti blagovremeno obaviještena”, navode iz Ministarstva i apeluju da se bespotrebno ne uznemirava javnost.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *