“Zmajići” ruše Austriju

Pobjeda na startu danas protiv favorizovane Austrije može otvoriti vrata drugog kruga, smatraju u taboru mlade kadetske reprezentacije BiH, koja je jedini debitant na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Bakuu. Puleni selektora Sakiba Malkočevića i samim plasmanom na završnu smotru napravili su podvig, koji sada žele udvostručiti i dobrim rezultatom u grupi, u kojoj su još Njemačka i Ukrajina. “Mi smo debitanti, ovo je za nas jedno novo iskustvo, ali znamo da je dobar početak takmičenja jako bitan i može uveliko uticati na krajnji plasman.

Zato ćemo uložiti maksimum i očekujemo pobjedu u prvom meču protiv Austrije. Ako budemo pružili našu uobičajnu igru, onako kako najbolje znamo, sigurno ćemo ostvariti rezultat koji će nas sve obradovati”, kazao je fudbaler splitskog Hajduka Nikola Vuletić. Podsjeća da mnogi nisu vjerovali ni u sam plasman, ali ih je ova sjajna genaracija “zmajića” ipak demantovala. “Ostvarili smo san plasmanom na EP i sada želimo da napravimo što bolji rezultat.

Kompaktna smo cjelina i imamo kvalitet da napravimo velike stvari. U kvalifikacijama smo pobijedili Italiju i pokazali da se možemo nositi s velikim ekipama”, dodao je Vuletić. Bh. kadeti danas su odradili i drugi trening na terenima Sportskog centra “Nefči”. Za razliku od prvog dana, kada se osjetila doza umora od dugog puta, juče su “zmajići” bili svježiji. “Momci su radili maksimalno korektno i obavili odličan trening.

Utakmicu s Austrijom ćemo dočekati u top formi i spremni da pružimo najbolje od sebe”, kazao je Adin Mulaosmanović, trener u stručnom štabu. Utakmica BiH – Austrija igra se sutra sa početkom u 12 časova.