Zoo vrt nudi neobičan poklon za Dan zaljubljenih

SAN FRANCISKO – Raskinuli ste i sada se osjećate odbačeno, Zoološki vrt u San Francisku nudi vam šansu da za Dan zaljubljenih “usvojite” siktavu bubašvabu ili ogromnu škorpiju u čast tog “specijalnog” bivšeg.

Zoo vrt na ovaj način, piše AP, pažnju javnosti usmjerava na svoje manje privlačne stanovnike i korisnike programa usvoji životinju kojim se uglavnom prikuplja novac za brigu o simpatičnim stvorenjima poput pingvina ili pandi.

“Ova stvorenja su agresivna, aktivna i noćne ptice. Kao i vaš bijedni bivši, najčešće se mogu pronađi u mračnim rupama gdje kopaju razgranate tunele ili pećine”, navodi se na promo strani pustinjske škorpije. “A kao i znate-već-ko, kada odgovarajuća žrtva dođe, škorpija je klještima zgrabi i izbode plijen…Šarmantno”.

Za 50 dolara i više, donator može da usvoji škorpiju, a zoo vrt će osobi koja je inspirisala usvajanje poslati sertifikat i plišanu škorpiju.

Bubašvaba koju zoo vrt reklamira kao “ljubavni otpad” košta 25 dolara.

“Uz nešto sreće, ova darežljiva donacija će promijeniti vašu lošu ljubavnu karmu tako da više nikada nećete sresti bubašvabu”, poručuje zoo vrt.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *