Zvezda sređuje stadion za debi na evropskoj sceni

Uprava Crvene zvezde polako pripreman stadion “Rajko Mitić” za debi na evropskoj sceni.

Poslije redovne inspekcije UEFA stadiona “Rajko Mitić” postignut je dogovor da se najveći srpski sportski objekat u dvije etape prilagodi visokim standardima za odigravanje međunarodnih mečeva.

Klub je odmah krenuo sa ispunjavanjem dogovrenih radova i redovno dostavlja sve informacije evropskoj kući fudbala u okviru nedjeljnog monitoringa.

Najveći poduhvat predstavlja sanacija tunela koji spaja svlačionicu sa terenom. Prvenstveno se radi na hidrizolaciji tunela, a potom i sređivanju unutrašnjeg dijela.

Započeti su radovi na zamjeni oštećenih stolica, kao i postavljanju novih stolica na južnoj tribini kako bi u narednim mečevima mogao da se koristi pun kapacitet stadiona. Takođe sređuje se prostor ispred svlačionica.

Pored toga, uređuje se i prostor oko samog stadiona, naročito podno sjeverne tribine, dok se radi i na kreiranju još boljih uslova za rad medija, prije svega televizija jer je u toku pravljenje platformi za kamere.

Crveno-bijeli će premijeru u Evropi imati narednog utorka, kada je na programu revanš drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona sa malteškom Valetom. Zvezda je u prvom deulu slavila 2:1.

Izvor: B92