Zvezdi do marta treba 14 miliona E

Dužni smo oko 50 miliona evra, od toga je 14 miliona dug za koji je direktno zainteresovana UEFA, jer se tiče sportskog sektora. Sledeći monitoring UEFA je 31. marta 2015. i do tada moramo sanirati ovaj deo dugova, rekao je Zvezdan Terzić, v.d. generalnog sekretara FK Crvena zvezda.

Prvak Srbije je uspio troškove sezone, u odnosu na prošlu, da smanji sa 12 miliona na nešto više od sedam miliona evra, a naredne godine bi trebalo da se takmiči s budžetom od šest do osam miliona evra. To ne znači da će uspjeti da servisira dugove prema bivšim igračima, trenerima i ostalim klubovima, kako bi izbjegao drugu uzastopnu eliminaciju iz evropskih takmičenja. Malo vremena je ostalo, a čelnici kluba ističu da će uraditi sve što je u njihovoj moći.

“Moramo to da uradimo kako znamo i umemo. Neki dugovi dospevaju već sredinom decembra. Dobili smo rešenje da platimo porez državi 500.000 evra, a 800.000 evra da isplatimo Gžegoža Bronovickog. Ne bih da opterećujem javnost šta sve moramo da uradimo. Spisak je dugačak”, kazao je Terzić i dodao da ekipu trenutno plaća “privatni sponzor”:

“Našli smo privatnog sponzora koji može da servisira jedan mali deo sredstava kako bi igrači koliko-toliko bili zadovoljni, dok se ne nađe konkretno rešenje. Nisu tačne priče da fudbaleri Zvezde ne primaju ništa. Ključna je stvar da ih do sada ništa nismo slagali. Pričamo sa njima, koliko imamo dajemo. Nije mnogo, ali je redovno. I mislim da ta atmosfera i ljubav drži našu priču na kvalitetan način da guramo ovako.”

Terzić dodaje da su izbori u klubu, zakazani za 10. decembar, izvjesni, ali da i dalje nije poznat kandidat za budućeg predsjednika Crvene zvezde.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *