Advokat: Znamo kako do cilja

JEREVAN – Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dik Advokat rekao je da su se njegovi izabranici dobro pripremili i da tim zna kako da ostvari cilj na gostovanju u Jermeniji.

Srbija i Jermenija sastaju se danas u Jerevanu u utakmici I grupe kvalifikacija za prvenstvo Evrope.

“Želimo da počnemo kvalifikacije uspjehom u Jerevanu. Dobro poznajem mogućnosti selekcije Jermenije. Istina je, u timu našeg protivnika neće biti nekoliko povrijeđenih igrača, ali ko izađe na teren sigurno će željeti pobjedu i dati maksimum da do nje dođe”, rekao je Advokat za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

On je ocijenio logičnim da Jermeni budu veoma ambiciozni, s obzirom da im je ovo prva utakmica na domaćem terenu.

“Mogu da kažem da smo se dobro pripremili i da znamo kako da pokušamo da ostvarimo naš cilj, iako je uvijek teško da se pobijedi na gostujućem terenu”, kazao je Advokat i najavio da neće biti velikih izmjena u sastavu u odnosu na prethodni meč protiv Francuske u Beogradu.

Takođe je ponovio stav da se neće mnogo obazirati na prethodno iskustvo nacionalne selekcije u Jermeniji, kao ni na ostala neprijatna iskustva iz utakmica u kojima je uloga favorita bila na strani Srbije, a nije ostvaren željeni rezultat.

“Ja ne živim u prošlosti, živim za budućnost. Vjerujem u igrače, u njihov odnos prema obavezama, profesionalizam. Mogu da kažem da se u odličnoj atmosferi pripremamo za meč. Imamo kvalitetnu reprezentaciju, tim sposoban da ostvari rezultat koji smo postavili sebi kao cilj u ovim kvalifikacijama”, zaključio je Advokat.

Kapiten Branislav Ivanović demantovao je glasine da zbog povrede neće moći da igra utakmicu protiv Jermenije.

“U prethodnoj utakmici, protiv Arsenala, dobio sam udarac. Samo sam prvi trening na pripremama reprezentacije radio lakše nego obično. Oporavio sam se i potpuno spreman čekam meč protiv reprezentacije Jermenije. Nije bilo nikakvih zahteva iz mog kluba da napustim pripreme, jer nema potrebe za tim”, kazao je Ivanović.

Utakmica između Jermenije i Srbije igra se u Jerevanu od 18 sati

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.