Bijeljina proslavila krsnu slavu

BIJELJINA – Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Hrizostom služio je danas svetu liturgiju u hramu Svetog Đorđa u Bijeljini povodom Svetog Pantelejmona, koji je i krsna slava grada.

Nakon službe litija se ulicama grada uputila ka platou ispred zgrade gradske uprave, gdje je u prisustvu brojnih građana, vladika Hrizostom sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem i kumom slave Ognjenom Tadićem obavio tradicionalno lomljenje slavskog kolača.

“Braćo i sestre, neka je svima srećna slava grada Bijeljine, neka bude blagosloveno i uspješno i da, ako Bog da, svake godine u zdravlju i veselju, sa još većim uspjesima i dostignućima slavite krsnu slavu”, rekao je vladika Hrizostom, obraćajući se brojnim građanima i gostima slave.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić izrazio je zadovoljstvo što je Bijeljina i ove godine u prisustvu brojnih prijatelja obilježila svoju slavu.

“Srećan sam što smo i ove godine, uprkos svim problemima koje imamo zbog posljedica poplava koje su nas zadesile, proslavili slavu na dostojanstven način sa mnogo naših prijatelja i visokih zvaničnika iz bratskih i prijateljskih gradova, kao i iz diplomatskog kora”, rekao je Mićić.

On je istakao da se ovaj grad sve više razvija, ali da prirodne nepogode, nažalost, usporavaju taj razvoj i oteževaju život građanima, prije svega poljoprivednim proizvođačima.

“Ipak, imamo snage i volje da se borimo da sve to prevaziđemo, te da nastavimo putem napretka kao i prethodnih godina”, rekao je Mićić nakon lomljenja slavskog kolača.

Kum slave Ognjen Tadić rekao je da očekuje da “današnji lijep dan u Bijeljini bude simbol mnogo ljepših dana i za Bijeljinu i za njene građane u odnosu na one koji su bili proteklih nekoliko mjeseci”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *