Biometrijske lične karte dobilo 20.000 Brčaka

BRČKO – Pododjeljenje za lična dokumenta u brčanskoj Vladi je za deset mjeseci ove godine izdalo građanima distrikta oko 20.000 biometrijskih ličnih karata, saopštio je šef tog vladinog pododjeljenja Zlatko Jašarević.

“Od početka 2013. primili smo i obradili oko 36.000 zahtjeva za izdavanje biometrijske lične karte. U odnosu na prethodne godine, do novembra ove godine građanima distrikta Brčko izdato je tri do četiri puta više tih dokumenata”, naveo je Jašarević.

On je dodao da je, zahvaljujući akcijama koje su preduzete u Pododjeljenju, gotovo sasvim riješen problem nepreuzetih isprava, kojih je na početku ove godine bilo oko 2.000, a sada ih je manje od 700.

Jašarević je napomenuo da su za deset mjeseci obrađena 7.592 zahtjeva za izdavanje pasoša po ustaljenoj proceduri i 1.335 po hitnom postupku.

Prema njegovim riječima, u Brčko distriktu u posljednjih nekoliko godina evidentiran je rast broja odjavljenih građana iz ove lokalne zajednice u odnosu na broj prijavljenih.

“Samo u deset mjeseci ove godine prijavljeno je 510, a odjavljeno 578 građana”, naveo je Jašarević.

On je dodao da je od početka ove godine do novembra primljeno i obrađeno 10.205 zahtjeva za vozačke dozvole, a izdato 9.940.

“I dalje se dnevno ažuriraju zahtjevi za registraciju, odnosno produženje registracije motornih vozila. Zanimljivo je da se u ovom pododjeljenju registruje oko tri odsto od ukupno aktivno registrovanih vozila u BiH”, naglasio je Jašarević.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.