Boje koje unose bogatstvo i dobro raspoloženje u dom

Boje predstavljaju veoma važan element u životima i svaka od njih ima drugačiji uticaj na vas i vaše emocije.

Dodavanjem boja u naš dom, unosimo pozitivnu energiju, dobro raspoloženje i bogatstvo.

Ovih 6 boja unesite u dom kako bi poboljšali energiju i donijeli blagostanje.

Žuta

Žuta boja će unijeti toplinu i “oživjeti” prostor u kojem živite. Po feng šui vjerovanju središnji dio prostorije je idealno mjesto za nešto žuto. Unošenjem ove boje u vaš dom stvorićete prijatnije uslove za život. Međutim, pretjerano izlaganje žutoj boji može umoriti oči, tako da nije preporučljivo da je stavljate na pozadinu računara. Takođe, ona podstiče razmišljanje i pojačava intuiciju, pišeKolektiv.me.

Zelena

Pobornici feng šui vještine smatraju da zelena boja obećava promjene, uspjeh i fleksibilnost. Slike predivnog zelenog pejzaža bolesnim osobama će ubrzati oporavak. Ako vježbate jogu, nosite zelenu opremu, jer ćete se dodatno opustiti. U trenucima inspiracije pišite zelenom olovkom, jer ćete tako i najsitnije misli prebaciti na papir. Obojite kancelariju ili radnu sobu u zeleno kako biste pojačali kreativnost.

Plava

Po feng šui vjerovanju plava boja je vodeni element i predstavlja osnovu za novi (uspješni) početak. Ona će pojačati samopouzdanje i pomoći da imate bolju komunikaciju sa ljudima oko vas. Zahvaljujući ovoj boji lakše ćete riješiti probleme, smanjiti apetit i ona će vas u potpunosti smiriti i opustiti. Međutim, vodite računa da se previše ne izlažete ovoj boji, jer biste mogli izazvati kontra efekat.

Crvena

Crvena boja “poziva” na akciju i ubrzava rad srca. Ova boja povezuje se sa vatrom, elementom koji po feng šui vjerovanju donosi brze promjene. Čak i sasvim mala količina ove boje djeluje poput magneta i veoma je moćna. Crvena vrata stvaraju osjećaj dobrodošlice, ali isto tako označavaju uspjeh i dobitak. Po nekim starim vjerovanjima ako žena na prvi sastanak obuče nešto crveno, s tom osobom će imati dugu i srećnu vezu.

Ljubičasta

Ova boja je savršena za prostorije u kojima meditirate ili upražnjavate jogu. Povezana je sa bogatstvom i vjeruje se da je njeno mjesto u najudaljenijem lijevom ćošku u odnosu na ulazna vrata. Poštujući ovo pravilo, u svoj dom ćete unijeti veliku količinu pozitivne energije koja je neophodna za uspjeh.

Pokušajte da je ne unosite u dnevnu sobu (gdje se družite sa prijateljima), jer stvara negativnu energiju i otežava komunikaciju.

Narandžasta

Narandžasta boja idealan je izbor ako želite da unesete toplinu i radost u svakodnevni život. Povezana je sa zdravljem i često se koristi prilikom liječenja bolesnika. Jarko narandžasta (u manjoj količini) će pojačati pozitivnu energiju i podići raspoloženje u svakom domu. Nježne i pastelne nijanse ove boje od svake prostorije će napraviti pravu malu oazu mira koja će uvijek biti ispunjena smijehom i veseljem.Nezavisne

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *