Borac kreće u odbranu duple krune

Rukometaši Borac M:tela krenuli sa pripremama za drugi dio sezone u kojem je cilj odbrana duple krune u BiH.

Prozivci trenera Igora Rađenovića odazvali su se svi igrači osim Mikića i Јankovića koji su sa reprezentacijom BiH na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a u petak je odrađen i prvi trening.

“Crveno-plavi” drugi dio sezone počinju utakmicom SEHA lige protiv Vesprema u gostima koja je pomjerena sa 4. na 9. februar, a do 18. februara odigraće još dve utakmice regionalne lige, protiv Tatrana i Vojvodine.

Stručni štab i igrači će međutim formu tempirati za završnicu prvenstva BiH i utakmice Kupa i odbrana ta dva trofeja je osnovni cilj.

“U skladu sa situacijom malo kasnije smo počeli, sedam do deset dana kasnimo, tako da nam dobro dođe tih pet dana što će kasniti utakmica sa Vespremom. Trudićemo se da vrijeme iskoristimo što bolje da dočekamo početak SEHA lige. Sada već moramo da razmišljamo o Ligi BiH i Kupu i od danas počinjemo da se spremamo za to. U SEHA ligi je ostalo šest utakmica, trudićemo se da odigramo što bolje i da nam to bude uvertira za prvenstvo i Kup BiH”, rekao je za Mondo trener Igor Rađenović.

Trener banjalučkog tima zadovoljan je zbog debitantskog nastupa Mikića i Јankovića na šampionatu svijeta.

“Јanković se upisao u maniru kako to inače radi, čim je dobio loptu krenuo je na gol i drago mi je što je upisao svoj prvi nastup i prvi gol na Svjetskom prvenstvu, kao i zbog Mikića koji je takođe nastupio na Svjetskom prvenstvu”, rekao je Rađenović.

Igrači kadar Borca nije se mnogo promijenio, ali nije isključeno da ne bude nekih odlazaka do kraja prelaznog roka, a uskoro bi trebalo biti poznato da li Ratko Nikolić i Milan Đukić ostaju u Borcu.

“Došao je golman Јokanović, otišao je Bezbradica. Zasad su ostali tu, ali ne znam da li će biti ponuda za ostale. U tom slučaju svi oni bi mogli da odu jer znamo da im klub duguje plate”, jasan je Rađenović.

Srđan Trivundža propustiće par treninga zbog povrede, a poslije toga kaže čeka ga pakleni rad.

“Za nas igrače sve je isto. Došli smo pred nove izazove i treninge koje postavlja trener Rađenović. očekujemo jedan težak period, uvijek je za nas januar najzahtjevniji. Ono što očekujem u nastavku sezone je da pružimo što bolje partije u SEHA ligi i da se neki način što bolje pripremimo za osvjananje još jende titule prvaka BiH i Kupa BiH. Mislim da će i ove godine mlađi igrači imati veću ulogu od prethodnih sezone jer smo ove sezone najviše podmladili sastav. Borac se okrenuo podmlađivanju ekipe i sigurno da je to jedan veliki plus sa RK Borac”.

U Borcu je i dalje goruća tema finansijski problem u kojem se klub nalazi, a uprkos tome igrači iz sezone u sezonu nastavljaju da se bore u dresu Borca.

“Mislim da smo svi kao jedna porodica, osjećamo klub kao dio sebe. Niko nema ni hrabrosti ni motiv ni cilj da okrene leđa klubu i oteža sve ovo i baci u bunar sve ono što smo uradili u proteklom periodu. Najlakše je dići ruke od rukometnog kluba Borac i na neki način ne pojaviti se na pripremama ili d auprava ne dođe na posao. RK Borac je zaslužio da se ovako ponašamo i da ga pokušamo da vratimo na stare staze slave. Nadam se da će biti razumijevanja ljudi koji mogu da pomognu Borcu, i državnih institucija i sponzora koji mogu da doprinesu stabilizaciji kluba”, rekao je Trivundža.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.