Božićni koncert mladih muzičara

Učenici Muzičke škole “Kornelije Stanković” Bijeljina – Ugljevik – Grac održali su večeras u Bijeljini Božićni koncert.

Na ovogodišnjem petom koncertu u prepunoj sali Centra za kulturu večeras su se predstavili učenici laureati međunarodnih takmičenja, kamerni sastavi, solisti, učenici od pripremnih odjeljenja do završih razreda, kao i školski hor i orkestar.

Slaviša Perić, direktor Muzičke škole “Kornelije Stanković”, rekao je da je ovaj koncert postao tradicionalan nastup tokom kojeg se predastavljaju učenici od najmlađih uzrasta do onih najstarijih.

– Večeras se predstavljaju laureati, pobjednici takmičenja u Pragu, gdje je naš kamerni sastav bio pobjednik takmičenja. Pobijedili smo u Makedoniji, takođe, kamerni sastav. Imali smo laureate u Beču, Minhenu, Mađarskoj i nedavno na takmičenju u Gracu – naveo je Perić.

On je najavio da će se škola u ovoj godini predstaviti na svim značajnijim takmičenjima. Nastupiće na takmičenju u Slovačkoj, gdje se do sada nisu predstavljali, kao i u Pragu, Beču, Gracu, te na međunarodnom takmičenju u Puli.

Muzička škola “Kornelije Stanković” Ugljevik – Bijeljina – Grac ima više od 150 učenika na odsjecima harmonika i klavir.

Najmlađi učesnik večerašnjeg koncerta je četvorogodišnji Đorđe Perić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.