»Broj 55« odnio Zlatnu arenu za najbolji film

PULA – Zbog jake kiše svečana dodjela nagrada Zlatnih Arena 61. Pulskog filmskog festivala sinoć je umjesto u Areni održana u Istarskom narodnom kazalištu, a Veliku Zlatnu arenu za najbolji film osvojio je “Broj 55” redatelja Kristijana Milića.

Dodjelom nagrada završen je ovogodišnji pulski festival na kojem je prikazano 11 filmova u domaćoj konkurenciji te nekoliko koprodukcija. Osim toga, predstavljen je i raznovrstan međunarodni program, filmovi za djecu i mlade, filmovi iz istorije festivala uz mnogobrojna popratna zbivanja – radionice, koncerti i okrugli stolovi.

Veliku Zlatnu arenu za najbolji film ovogodišnjeg pulskog filmskog festivala osvojio je film “Broj 55” redatelja Kristijana Milića, dok je publika svoju nagradu “Zlatna vrata Pule” dodijelila filmu “Šegrt Hlapić” Silvija Petranovića.

Za svoj film, utemeljen na istinitim događajima o hrvatskim vojnicima koji su početkom Domovinskog rata stradali u zasjedi, Miliću je dodijeljena i Zlatna arena za režiju, a autorskoj ekipi pripalo je još šest Zlatnih arena. Ivan Pavličić nagrađen je za scenario, Ana Bulajić Črček za masku, Branko Repalust za specijalne efekte, Vedrana Rapić za kostimografiju, Damira Gabelica za scenografiju, a Veljko Segarić za montažu.

Zlatnu arenu za najbolju žensku ulogu osvojila je Areta Ćurković za ulogu Ankice u filmu “Happy Endings” Darka Šuvaka, a za najbolju sporednu žensku ulogu nagrađena je Anita Matić Delić za ulogu kume u istom filmu. Ivo Gregurević dobitnik je Zlatne arene za najbolju glavnu mušku ulogu za ulogu Ive u filmu “Kosac” Zvonimira Jurića, dok je Igor Kovač osvojio Zlatnu arenu za sporednu mušku ulogu u tom filmu.

Snimatelju filma “Kosac” Branku Linti pripala je Zlatna arena za kameru, a Zlatna arena za mziku Luki Zimi za film “Zagreb Cappuccino” Vanje Sviličić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.