Čavić: Za probleme u Kneževu kriv SNSD

BANJALUKA – Novoformirana većina u Skupštini opštine Kneževo nije legalna zato što procedura izbora nije obavljena u skladu sa zakonom i važećim pravilnicima.

Ovo tvrde Dragan Čavić, predsjednik NDP-a, Boris Raljić, zamjenik načelnika opštine Kneževo/Skender Vakuf, i Goran Keleman, vršilac dužnosti sekretara Skupštine opštine, koji su u petak održali pres-konferenciju u Banjaluci.

Čavić je za probleme u funkcionisanju Skupštine Kneževa optužio Čedu Vukovića, bivšeg načelnika opštine, tvrdeći da je on organizator “opstrukcija” s ciljem sklanjanja pažnje sa šest prijava koje je NDP podnio protiv njega za djela tokom njegovog mandata. Takođe, Čavić tvrdi da Vukoviću pomaže vrh SNSD-a, a da je političkom pritisku podlegla i Lejla Rešić, ministarka uprave i lokalne samouprave.

“Ja uopšte ne sporim da postoji druga skupštinska većina u Kneževu, koja je potpuno legitimna. Ali su i legitimne izabrane vlasti od prethodne skupštinske većine dok na zakonit način ne budu opozvane”, rekao je on.

On, Raljić i Keleman tvrde da su pod političkim pritiskom policija, Poreska uprava, pravosuđe i Ministarstvo uprave i lokalne samouprave, kako bi, kako tvrde, donosili odluke koje želi Vuković.

Vuković, pak, sa druge strane, tvrdi da su sve odluke za vrijeme njegovog mandata donesene u skladu sa zakonom i da su svaku odobrili Skupština opštine i Ministarstvo uprave i lokalne samouprave.

“Mislim da se ovdje radi samo o izbornoj kampanji. S obzirom na to da sam ja kandidat SNSD-a za Narodnu skupštinu i da držim pod svojom kontrolom ovu novu skupštinsku većinu, oni me pokušavaju na sve načine oslabiti. Ali ja im poručujem da ćemo ih srušiti”, rekao je on.

U Ministarstvu su nam rekli da je ministarka Rešić na odmoru.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.