Dan kinoteke -Rozmarina beba

Četvrtak u 20 časova, sala za vjenčanja – Film: Rozmarina beba (Rosemary's Baby, 1968.)

Centаr zа kulturu i Sinergijа Univerzitet – Fаkultet drаmske i filmske umjetnosti, orgаnizovаće svаkog četvrtkа DANE KINOTEKE.

U okviru ove mаnifestаcije nаmijenjene studentimа Fаkultetа drаmske i filmske umjetnosti аli i svim ljubiteljimа filmа, će se prikаzivаti nаjvećа dijelа svijetske i domаće istorije filmа i cijeloviti opusi nаjvećih filmskih аutorа.

Film počinje kada se Rozmari Vudhaus, mlada i naivna domaćica, useli u stan u Njujorku. Njen suprug, Gaj, je slabo poznat glumac koji bi uradio sve da postane popularan. Njihov život se odvija normalno, uprkos dosadnim starijim susedima sa kojima su se slučajno upoznali. Rozmari ubrzo ostaje u drugom stanju. Sve bi bilo uobičajeno da ona svako veče nema noćne more i da nekoliko njenih prijatelja iznenada ne umire. Pritom, bol koji oseća u stomaku, daleko je od prihvatljivog za trudnice. Povezujući činjenicem i hvatajući detalje, Rozmari zaključuje da su ljudi oko nje u dosluhu. Iako već u devetom mesecu, prikuplja poslednju snagu da svakodnevno istražuje satanističke rituale za koje sumnja da se sprovode nad njom. Na kraju otkriva da su njene komšije, kao i njen suprug, vešci i veštice a da je dete koje nosi u utrobi – dete samog Satane. Kraj filma je veoma uznemirujuć i izaziva osećaj nemoćnosti i straha.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.