Dječak iz Obudovca brani boje Srpske na turniru u Novom Sadu

Zamjenik načelnika opštine Šamac Milan Nikolić posjetio je danas sekciju mladih Šahovskog kluba “Crvena zvijezda” iz Obudovca, čiji je član desetogodišnji Dušan Јoksimović, koji će sa još dvoje šahista predstavljati Republiku Srpsku na jednodnevnom međunarodnom klupskom takmičenju u šahu u Novom Sadu tokom ovog mjeseca.

“Opština je pružila veliku pomoć svim klubovima koji podstiču mlade da postižu rezultate. Šahovski klub iz Obudovca je dokazao da imamo mlade talente koji postižu rezultate i nadam se da će nam sa evropskih i svjetskih takmičenja donijeti još medalja. Pomoć opštine neće izostati”, rekao je Nikolić.

Јoksimović je osvojio srebrnu medalju na šahovskom prvenstvu Republike Srpske u Dvorovima kod Bijeljine i srebro na prvenstvu BiH u Neumu.

Osnivač i predsjednik Šahovskog kluba “Crvena zvijezda” Obudovac Nedeljko Simić već 35 godina vodi školu šaha i ponosan je na klub i njegove mlade članove.

“Iako radimo u neuslovnim prostorijama, uspjesi ne izostaju, a imamo sve više interesovanja mladih za šah. U julu imamo takmičenje u Novom Sadu gdje će Dušan braniti boje Srpske. Nadamo se uspjehu, a u oktobru idemo u grčki grad Halkidiki na prvenstvo svijeta u šahu”, kaže Simić.

Desetogodišnji Dušan kaže da igra šah od pete godine, a potiče iz porodice u kojoj svi igraju šah. Kaže da voli ovaj sport, ali i putovanja na koja odlazi zahvaljujući šahu, jer tamo sklapa nova prijateljstva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *