Djevojčici iz Srpca hitno potrebna krv

BANJALUKA – Desetogodišnjoj Jeleni Ljubojević iz Srpca koja je oboljela od akutne mijaloidne leukemije, hitno je potrebna krvna grupa nulta pozitivna.

Ova opaka bolest Jeleni je ustanovljena prije dvije sedmice, zbog čega je odmah prebačena na Kliniku za dječije bolesti u Banjaluci. Leukemija joj je otkrivena kada je otišla na rutinski pregled.

Tada joj je dijagnostifikovana upala grla, zbog čega ju je ljekar uputio na dodatne kontrole u Banjaluku, piše Glas Srpske. Tu je evidentiran visok nivo leukocita u krvi i već tada se posumnjalo da se radi o teškoj bolesti.

Nalazi su ubrzo ponovljeni i tada je potvrđeno da se radi o opakoj bolesti i ona je trenutno podvrgnuta hemoterapiji.

”Bilo nam je jako teško kad smo saznali dijagnozu. To je naše najmlađe dijete i naša mezimica. Svijet nam se okrenuo i sve to teško podnosimo, ali moramo ostati hrabri zbog nje. Moja supruga je stalno uz nju na klinici i gotovo da se ne odvajaju”, rekao je otac Zoran i dodao da bi danas trebalo da idu u Beograd da nose nalaze koštane srži.

On je apelovao na sve davaoce sa krvnom grupom nula pozitivnom da mi se jave na broj telefona 065/781-767.

Liječenje će zahtijevati i velike troškove pa je samo za ovih 15 dana Zoran potrošio oko 5.000 KM na lijekove i terapije.

”Ona će biti podvrgnuta intenzivnom kliničkom liječenju najmanje šest mjeseci, a ako se terapija bude dobro odvijala, njeno stanje će biti neprestano praćeno narednih pet godina”, istakao je Ljubojević.

Dio troškova će snositi Fond zdravstvenog osiguranja RS, ali se i pored toga mora izdvojiti mnogo novca. U pomoć porodici Ljubojević prvi su priskočili Zoranovi drugovi iz Kluba fudbalskih veterana koji su prikupili 2.000 KM. Akciji se priključilo i Amatersko pozorište mladih “Trupa milenijum”. Oni organizuju u četvrtak, 28. avgusta, premijeru predstave “I djevojčice igraju fudbal”, a sav prihod od prodatih ulaznica biće namijenjen za Jelenu. Ovo je već treći slučaj leukemije kod maloljetne djece u srbačkoj opštini u posljednjih pola godine.

Broj žiro-računa

Svi humani ljudi koji žele da pomognu Jelenino liječenje i ponovo vrate osmijeh na njeno lice mogu da uplate novac na broj tekućeg računa za uplate iz Republike Srpske i FBiH otvoren je broj: 5687035000234478, a račun je otvoren u Balkan investment banci.

Uplate iz inostranstva se mogu izvršiti preko Western Uniona na ime: Zoran Ljubojević, 29. novembra BB, Srbac.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.