Do kraja godine novi zahtjev za poresku karticu

BANJALUKA – Poreski obveznici kojima je izdata poreska kartica, a kod kojih je došlo do promjene obima prava na umanjenje poreske osnovice u odnosu na ovu godinu, dužni su da do 31. decembra podnesu novi zahtjev za izdavanje poreske kartice, saopšteno je iz Poreske uprave Republike Srpske.

U saopštenju se navodi da poreski obveznici koji su u ovoj godini ostvarivali pravo na umanjenje poreske osnovice po osnovu poreske kartice, a kod kojih nema promjena u obimu prava, istu karticu mogu da koriste i u 2015. godini.

Poreski obveznici koji su pravo na umanjenje poreske osnovice ostvarivali po osnovu kamate na stambeni kredit moraju predati novi zahtjev za izdavanje poreske kartice.

Da bi poreski obveznici ostvarili pravo na umanjenje poreske osnovice na mjesečnom nivou, potrebno je da poresku karticu, koju je izdala Poreska uprava Republike Srpske, predaju isplatiocu oporezivog dohotka.

Poreskim obveznicima koji u 2015. godini podnesu zahtjev za izdavanje poreske kartice, ta kartica će biti izdata za poreski period koji počinje prvog dana narednog mjeseca u odnosu na mjesec podnošenja zahtjeva, dodaje se u saopštenju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.