Doboj u znaku rukometa

U Doboju je juče počeo 46. međunarodni rukometni TV turnir šampiona koji će do 23. avgusta biti održan na Stadionu sportskih igara.
Ovogodišnje izdanje rukometne smotre, koja je u zvaničnom kalendaru Evropske rukometne federacije (EHF), biće skromnije nego što je to bilo prethodnih godina zbog velike štete koju je stadion pretrpio u majskim poplavama, ali koja je uz pomoć UNDP-a sanirana.
“Zadovoljstvo je biti ovdje s vama i otvoriti turnir. Prije dva mjeseca, kada smo razgovarali s predstavnicima Vlade RS, nismo ni mislili da će turnir biti održan, a evo nas ipak ovdje. Neka ovaj turnir bude simbol da je ovaj grad živ i da se neće nikad predati. Čast mi je da objavim da je turnir otvoren”, kazao je juče Juri Afanasijev, rezidentni koordinator UNDP-a.
Prvi put na turniru, na kojem će titulu braniti slovački Tatran Prešov, neće biti domaće Sloge, koja je odustala zbog nemogućnosti da oformi tim i velike štete u poplavama, a njeno mjesto je zauzela Derventa.
Upravo je ovom debitantu pripala čast da sa još jednim novajlijom na turniru, Esperancom iz Tunisa, odigra i prvi meč, koji je bio na programu odmah nakon ceremonije svečanog otvaranja.
Na turniru će nastupiti osam ekipa koje su podijeljene u dvije grupe i to Grupa A: Tatran Prešov, Metaloplastika, Esperanca i Derventa, te Grupa B: Borac, Iran, Azoti, Bešiktaš.
Sinoć su na programu bila još dva meča i to Iran – Azoti Pulavi i Tatran – Metaloplastika, dok danas igraju Azoti – Borac (17.15), Bešiktaš – Iran (19.15), Metaloplastika – Derventa (21). Ekipa Borca nije se juče pojavila na svečanom defileu, a oni će u Doboj stići danas i na taj način će organizatoru turnira smanjiti troškove.
Dobojski rukometni TV turnir prvi put je održan 1965. godine, a zbog ratnih dešavanja nije održavan od 1992. do 1996.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *