Dogovor o saradnji opštine Ugljevik i KK “Crvena Zvezda”

UGLJEVIK- Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić održao je 28. marta 2015. godine  sastanak sa Direktorom Košarkaškog koledža Crvene Zvezde  Dejanom Ignjatovićem koji je posjetio opštinu Ugljevik i predstavnikom Košarkaškog kluba “Rudar” Ugljevik Miloradom Jovičićem o mogućoj saradnji ove podmajevičke opštine sa Košarkaškim klubom Crvena Zvezda.
Nakon sastanka načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić izrazio je zadovoljstvo o mogućnosti saradnje sa ovim svjetski poznatim košarkaškim klubom.
“Naša potreba je da u narednom vremenskom periodu sa izgradnjom naše sportske sale da omogućimo organizovanje  košarkaškog  kampa. Danas smo se upoznali kako i na koji način sve to funkcioniše. Ova saradnja  je u interesu prije svega mladih sa područja naše opštine, ali i sa prostora cijele Republike Srpske i BiH. Mi ćemo  obezbjediti  sve one preduslove koji su potrebni za organizovanje ovakvog kampa sa namjerom da to pređe u određenu tradiciju i da Ugljevik bude prepoznatljiv i po ovom košarkaškom kampu.”, rekao je Perić.
Perić je napomenuo da Opština Ugljevik za tekuće potrebe sportista ove podmajevičke opštine izdvoji oko 400.000 KM ali i značajan dio sredstava izdvoji za izgradnju sportske infrastrukture, dok će se  samo u ovoj  godini uložiti preko 1.000.000. KM kako bi se završili radovi na već započetoj sportskoj dvorani.
Direktor Košarkaškog koledža Crvene Zvezde Dejan Ignjatović rekao je da je današnja posjeta dogovor o potencijalnoj saradnji sa opštinom Ugljevik.
“Saradnja Košarkaškog kluba Crvene Zvezda-Telekom i opštine Ugljevik bazirala bi se sa akcentom na organziciju zimskog i ljetnjeg  košarkaškog kampa Crvene Zvezde koji bi bio realizovan u ljeto i zimu 2016. godine.”, rekao je Ignatović.
Predstavnik Košarkaškog kluba “Rudar” Ugljevik Milorad Jovičić izrazio je veliko zadovoljstvo današnjim sastankom, posebno je istakao  što Ugljevik ima šansu da stane u red sa svjetskim i evropskim gradovima u kojima se održavaju ovakvi sportski kampovi.
“Ugljevik ima šansu  da bude na svjetskoj mapi na kojoj su London, Barselona, Istambul u kojima Košarkaški klub Crvena Zvezda ima ovakve i slične sportske kampove. Sam kamp bi veoma značio za Ugljevik a to je i dobra prilika za razvoj sportskog turizma.”, rekao je Jovičić.
Izvor:opstinaugljevik.net

2 komentara u “Dogovor o saradnji opštine Ugljevik i KK “Crvena Zvezda””

  1. Zdravko V.

    Kosarlaskog xaxa zar’ nije kosarkaskog??

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.