Domić prihvatio tri ostavke iz HSS-a

BRČKO – Gradonačelnik Brčkog Anto Domić izjavio je danas da je prihvatio ostavke troje vladinih funkcionera iz brčanske Hrvatske seljačke stranke /HSS/, a njihova mjesta u izvršnoj vlasti će biti popunjena drugim ljudima.

“Potpisao sam odluku o razrješenju jer nisam imao drugog izbora, ali Vlada funkcioniše bez problema. Sada je važno da se osposobi kapacitet za donošenje akata u Skupštini /distrikta/”, rekao je Domić novinarima.

On smatra da je prerano govoriti o tome ko će doći na upražnjena mjesta šefova vladinih odjeljenja za prostorno planiranje, za stručne i administrativne poslove, te za savjetnika gradonačelnika.

Prošle sedmice šefovi odjeljenja za stručne i administrativne poslove Pejo Mendeš i za prostorno planiranje i imovinsko-pravne odnose Petar Blekić, te savjetnik gradonačelnika za IT komunikacije Katarina Ivanović, svi iz Hrvatske seljačke stranke u distriktu, podnijeli su ostavke na svoje funkcije.

Predsjednik lokalne organizacije ove stranke Ivan Krndelj i Petar Vrhovac, kao poslanici iz HSS u brčanskoj skupštini, ranije su prešli u opoziciju, uz obrazloženje da ih ostale stranke u skupštinskoj većini nisu podržale u inicijativi za rekonstrukcijom vlasti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *