Drecun: Sve je spremno za paradu

BEOGRAD – Sve je spremno za vojnu paradu koja će biti održana danas u Beogradu, povodom 70 godina od oslobođenja Beograda, izjavio je Milovan Drecun iz organizacionog odbora te manifestacije.

Drecun je u Jutarnjem programu RTS-a rekao da je parada izuzetno dobro organizovana, ali da, kako je dodao, komentarišući kišu koja trenutno pada u Beogradu, “na žalost, nismo mogli još da organizujemo vreme”.

On je podsjetio da je najavljeno učešće padobranaca, avijacije i rječne flotile i dodao da očekuje dolazak velikog broja ljudi, čime će biti dostojno obilježena godišnjica oslobođenja Beograda.

Drecun je istakao da je to podsjećanje na žrtve fašizma i ljude koji su učestvovali u slamanju fašističke ideologije sa porukom da se to nikada ne ponovi.

On je poručio da je bitno na paradu doći na vrijeme i poštovati propise i protokol, da će bezbjednost biti na najvišem nivou i da ne očekuje incidente.

Drecun je, povodom dolaska predsednika Rusije Vladimira Putina u Beograd, ukazao na naglo zaoštravanja odnosa između Moskve i Vašingtona i da Srbija ne bi smjela da bude uvučena u geopolitičke obračune velikih sila.

On je dodao da EU očekuje od zemalja u regionu da se revitalizuje željeznica, da se osposobi za brzine veće od 160 kilometara na čas i da bi Srbija trebalo što prije da prione na taj posao.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *