Glina lijek za sve bolesti

O ljekovitim svojstvima gline pisao je još otac medicine, Hipokrat, koji je opisao više načina njene upotrebe u vrijeme tadašnjih vojnih pohoda kada su vojnici oboljevali od dizenterije, tifusa i raznih infekcija a liječili su se pijući rastvor gline.

Glina se koristi u liječenju mnogih bolesti – od arterioskleroze i anemije, preko oboljenja disajnih puteva, do iritacija na koži. Unošenjem gline u organizam povećava se otpornost na sve otrove. Ona omogućava bolje iskorišćavanje hrane, osigurava ćelije mineralima i životnom energijom, pišuVestinet.rs.

Koristi se u lečenju mnogih bolesti, naročito arterioskleroze, anemije, oboljenja disajnih puteva, infekcija koli bakterijama, crijevnih oboljenja, trovanja, čira, viška stomačne kiseline, prilikom bolnih menstruacija, ali  i opadanja kose. Za glinu se može reći da liječi „i iznutra i spolja“.

Koristi se u kozmetici kao maska za lice zajedno sa uljem od maslina, ricinusa ili badema, odlično regeneriše kosu. Čovjek u svoj organizam unosi razne industrijski prerađene namirnice, pretežno životinjskog porijekla koje su pune masti, konzervansa, raznih veštačkih dodataka i otrova koji se talože u i izazivaju bolesti. U lakšim slučajevima to su prehlade i hronične upale, a u težim nastupaju degenerativna oboljenja, reuma pa čak i tumori.

Osobama sa povišenim holesterolom preporučuje se da pomoću gline ubrzaju metabolizam i osnaže bakterijsku floru crijevima. Glina ima moć da pročisti organizam u tolikoj mjeri da se njenom upotrebom izgubi čak i miris znoja, kojim se izbacuje velika količina otrova. Ona vezuje, drenira i izbacuje nečistoće iz krvi i drugih organa. O ljekovitim svojstvima gline pisao je još otac medicine Hipokrat koji je opisao više načina njene upotrebe u vrijeme tadašnjih vojnih pohoda kada su vojnici oboljevali od dizenterije, tifusa i raznih infekcija a lečili su se pijući rastvor gline.

Savremena medicina potvrđuje da glina ima ljekovita svojstva i da potstiče odbrambene mehanizme organizma.

Najznačajnija je zelena glina mada postoje i crvena, žuta, siva i bijela. Mikroelementi koji se nalaze u glini i određuju njenu boju (plava, crvena, bijela, ružičasta, žuta), nisu prisutni u organizmu čoveka ili ih ima u nedovoljnim količinama. Oni se vrlo liepo upijaju kroz kožu ili pri kupanju u kadi (glina se rastvara u dozi od 200 do 500 g), ili iz „pogačica“ postavljenih na zglobove tokom 10, 15, 20 minuta.

Crvena glina odlično pomaže otklanjanju upalnih procesa kičme i zglobova; ružičasta glina pomaže liječenju krvnih sudova (arterioskleroze krvnih sudova donjih udova); žuta pomaže uklanjanju upalnog procesa átrigeminusa na licu, gde se preporučuje „pogačica“ od gline na obraz, čelo, podbradak i smanjuje neuroze. Bijela glina leči bolesti kože. Koristi se u kozmetičkim tretmanima lica i ruku (nestaju bore), plava je univerzalna i preporučuje se za početak liječenja, a zatim se prelazi na upotrebu drugih, specijalizovanih glina.

 

Blatne kupke

 

Glina se u vidu obloga i blatnih kupki koristi za liječenje: hroničnih zglobnih i vanzglobnih reumatskih bolesti, hroničnih degenerativnih bolesti koštano-zglobnog sistema, u rehabilitaciji postreumatskih stanja.

Kura čišćenja

Glina se proizvodi u granulama ili finom prahu koji se mogu nabaviti u apoteci. Iz nje mora da bude odstranjen pijesak. Za terapiju se uzima rastvor i to jedna kašičica gline u prahu u pola litre vode, bez miješanja, koji odstoji tokom noći.

Pije se sljedećim redoslijedom:

Prva nedjelja: ujutro, na prazan stomak, pijte glinu ne miješajući je (ostavite talog na dnu čaše).

Druga nedejlja: ujutro na prazan stomak pijte glinenu vodu koju ste prethodno promiješali drvenom kašikom i ostavili da malo odstoji.

Treća nedjelja: pošto ste promešali rastvor gline u vodi drvenom kašikom, popijte ga odmah, na prazan stomak.

Prva kura glinom trebalo bi da traje tri nedjelje. Pošto ste pauzirali nedjelju dana, treba da započnete drugu kuru glinom, a potom ih praktikujte u vrijeme smjene godišnjih doba.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.