I dalje u prekidu put Bijeljina – Tuzla

BANJALUKA – Na magistralnom putu Tuzla – Bijeljina i dalje je u prekidu odvijanje saobraćaja zbog oštećenja mosta kod mjesta Tobut, pa automobili i manja teretna vozila koriste obilazni put preko Tobuta i Priboja.

Na snazi je i dalje zabrana saobraćaja za sva vozila na dionici magistralnog puta Dobro Polje – Miljevina, a automobili mogu koristiti regionalni makadamski put Dobro Polje – Jažići – Jelašica – Miljevina, dok ostala vozila koriste magistralni put preko Rogatice i Goražda, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Povremene polučasovne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena aktivne su na magistralnom putu Brod – Odžak u naselju Lijšće, lokalitet Šikare, od 7.00 do 15.00 časova, te na dionici regionalnog puta Zeleni Jadar – Srebrenica od 8.00 do 16.00 časova.

Jednom kolovoznom trakom saobraćaj se odvija na dijelu magistralnog puta Caparde – Karakaj, magistralnim pravcima Klašnice – Prnjavor u Čardačanima, Šepak – Han Pogled, te na regionalnim putevima Bušletić – Modriča, u mjestu Osječani, Konjević Polje – Fakovići – Skelani, Bratunac – Fakovići, Tišča – Caparde i LJubovijski most – Drinjača.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj, na dionicama Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja, i to tako da će se povremene petnaestominutne obustave saobraćaja vršiti svaki puni čas 7.00 do 17.00 časova, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Nakon policijskog uviđaja saobraćajne nesreće i uklanjanja vozila sa puta, u 22.30 časova sinoć je pušten u saobraćaj tunel Čeljigovići, na magistralnom putu Sarajevo – Pale i vozila nesmetano saobraćaju ovom dionicom puta.

Auto-moto savez Republike Srpske u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Srpske, Ministarstvom saobraćaja i veza, Agencijom za bezbjednost saobraćaja do petka, 22. avgusta, provodiće preventivnu kampanju “Oduzmi gas, a ne život” radi smanjenja broja saobraćajnih nesreća zbog neprilagođene brzine.

U Federaciji BiH danas će od 7.30 do 14.30 časova zbog izvođenja radova na deminiranju terena kod kasarne u Visokom saobraćaj na dionici autoputa Visoko – Podlugovi iz pravca Visokog biti preusmjeren u preticajnu traku.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, osim na prelazu Doljani gdje se na izlazu iz BiH čeka oko 30 minuta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *