Ibrahimoviću deveta »Zlatna lopta«

Zlatan Ibrahimović, fudbaler PSŽ-a, deveti put u karijeri osvojio je nagradu za najboljeg igrača Švedske. Ibrahimoviću je ovo deveta nagrada “Guldbollen”, osma uzastopna, pošto je samo 2006. godine njegovu dominaciju prekinuo Fredi Ljunberg.

Švedsku “Zlatnu loptu” dodjeljuju časopis “Afton Bladet” i Fudbalski savez ove zemlje. Gala veče na kojoj je Ibrahimović dobio nagradu bila je organizovana u čast dvojice preminulih igrača iz ove zemlje Klasa Ingesona i Pontusa Segerstrema.

“Sve ove nagrade koje sam dobio znače da sam ostvario nešto. Ali, činjenica da sam dobar u onome što radim u sjenci je onoga što se desilo Ingesonu i Segerstremu”, izjavio je Ibrahimović.

Ingeson je krajem prošlog mjeseca preminuo u 47. godini pošto je izgubio bitku sa kancerom. Zlatan je tokom ove godine ostao bez rođenog brata koji je preminuo od iste bolesti kao i bivši igrač Geteborga, PSV-a, Šefilda, Marselja i mnogih drugih klubova.

“Imao sam brata koji je preminuo prije nekoliko mjeseci od slične bolesti. Postoji život pored fudbala koji je mnogo važniji od svega ovoga. Neka počivaju u miru”, dodao je napadač “prinčeva” u emotivnom govoru, a na snimku se vidi da se jedva suzdržavao da ne zaplače.

Mnogi od njih ipak nisu uspjeli, a među onima koji su zaplakali bila je i Zlatanova partnerka Helena Seger.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *