Javni poziv za preduzetnice

Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća Bijeljine raspisala je dva javna poziva za dodjelu sredstava za podsticanje razvoja zanatsko-preduzetničke djelatnosti, rekao je za poslovni portal “Capital” Slaviša Jovanović direktor Agencije.

 

Jovanović kaže da se jedan javni poziv odnosi na žene preduzetnike, a drugi na zanatsko-preduzetničke radnje koje se bave proizvodnom djelatnošću i uslugama.

„Što se tiče žena preduzetnika, sredstva u iznosu od 10.000 KM namijenjena su za otvaranje novih radnih mjesta i nabavku opreme i alata. U prošloj godini na ovaj javni poziv bilo je prijavljeno 19 žena preduzetnica”, kaže Jovanović.

Drugi javni poziv odnosi se na pokretanje novih proizvodnih kapaciteta i poslovnih aktivnosti u zanatsko – preduzetničkim radnjama koje zapošljavaju više od četiri radnika i koje su u sistemu PDV-a.

I za ovaj poziv predviđeno je da se bespovratno dodijeli 10.000 KM za proširenje i modernizaciju postojećih poslovnih kapaciteta, za otvaranje novih radnih mjesta i nabavku alata i opreme.

Jovanović ističe da bi, u slučaju da se prijavi više preduzetnika, Agencija pokušala da obezbijedi i više sredstava, kako bi se pomoglo svima onima koji ispunjavaju propisane uslove javnog poziva.

U prošloj godini za bespovratna sredstva agencije javile su se četiri zanatsko – preduzetničke radnje. Javni poziv je otvoren do 25. novembra.

 

 

Izvor: capital

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *