Jedinstven informacioni sistem za registraciju poslovnih subjekata

BANJALUKA, Vlada Republike Srpske usvojila je danas u Banjaluci informaciju o implementaciji projekta Jedinstvenog informacionog sistema za registraciju poslovnih subjekata u Srpskoj, kojim je predviđen razvoj softverskog i izgradnja sistemskog rješenja.

Projektom je predviđena i izgradnja data centra /primarna i sekundarna lokacija/ i odgovarajuće obuke za rad u novom sistemu.

Sve aktivnosti u vezi s izgradnjom data centra i razvojem softvera su završene u datom vremenskom okviru, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Obuke za rad u novom sistemu obavljene su u toku perioda održavanja, a nakon što je svim učesnicima u procesu registracije poslovanja novi sistem učinjen dostupnim.

Jedinstveni registar poslovnih subjekata je popunjen prečišćenim podacima iz aktuelnih registara koje su zasebno vodili okružni privredni sudovi, Poreska uprava i Republički zavod za statistiku.

Do sada je Jedinstveni informacioni sistem poslovnih subjekata funkcionisao u testnoj produkciji, a od 2. februara 2015. godine biće u potpunoj produkciji.

Reforma registracije poslovanja u Republici Srpskoj za jedan od ciljeva imala je uspostavljanje jedinstvenog registra svih poslovnih subjekata, što je zahtijevalo uvođenje jedinstvenog informacionog sistema za registraciju poslovnih subjekata. Srna

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.