Kako do posla?

UGLJEVIK – Na pisanje  „Euro Blic“ o osobama koje rade na crno kako bi prehranili sebe i svoju porodicu, Info 366 je kreirao posebnu stranicu na svom portalu. Mi  ne podržava rad na crno, ali  borbu za životnu egzistenciju i normalne uslove za život sigruno „DA“. Info 366 napravio je  jedinstvenu registracijsku formu za svoje posjetice, a  posebno za nezaposlene.

Iako zvanično nezaposleni, većina radi poslove na crno kako bi pokrili mijesečne troškove, od čišćenja, čuvanja dece, taksiranja do majstroskih radova.

Meštanin banjalučkog naselja, po struci mehaničar mašina i postrojenja, ispičao nam je da nema ni jenog dana radnog staža, te da se na birou nalazi od 1996. godine.

Bio sam na ratištu kako se rat završio tražim stalni posao. Kopam kanale, cepam i režem drva, a konkurisao sam na mnoge oglase. Javio sam se u „Elektroprenosu“ gdje je jedan uslov bio i da si dugo na Birou, ali nisu me pozvali ni u uži krug- priča ovaj četrdesetogodišnjak. Baveći se raznim poslovima on mjesečno zaradi 300 KM od kojih izdržava dvoje dijece i ženu koja takođe nema stalni posao. Ovo je dio teksta koji je objavio „Euro Blic“.

>>Osobe koje su  godinama prijavljene na Birou rada ne sjede skštenih ruku nego traže svaku priliku da zarade.<<

Šta je zapravo registracijska forma i čemu služi?

Registracijska forma je obrazac koji mogu popuniti sve punoljetne osobe koje su bez zaposlenja. Da bi registracija bila ispravna potrebno je pročitati „Odredbe i Uslove“  kako bi se upoznali  sa pravilima sajta. Ova forma je jednistvena iz razloga po tome što osim stručne spreme za koju ste kvalifikovani upisujete i  posao koji radite ili ste radili, a za šta nemate važeći dokument( kurs ili škola). Podaci su javni ( ime, prezime, stručna kvalifikacija, posao kojim se trenutno bavite i kontakt broj), ovim bi olakšali poslodavcima koji imaju potrebu za razne profile radnika. Kada se korisnik registruje njegovi podaci se objavljuju na „Listi registrovanih korisnika“.

Ova baza će takođe biti dobra podloga za organizovanje  raznih seminara na teme „Prekvalifikacije“ i sl. Pokušaćemo organizovati razne forume i radionice kako bi prekinuli loš trend „gomilanja“ kadra koji nema dalju prespektivu.

 

www.info366.net ili nas kontaktirajte na mail: office@info366.net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.