Manifestacija “Drinski kotlić”

Na platou pored višegradske ćuprije počela je turistička manifestacija “Drinski kotlić” kojom se promovišu potencijali Načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković rekao je na otvaranju da mu je izuzetno drago što na ovogodišnjoj manifestaciji učestvuju gosti iz Vrnjačke Banje, Lučana, Užica, Požege, kao i ekipe iz Slovačke i Višegrada.

On je svima poželio mnogo takmičarske sreće.

Direktor Turističke organizacije Višegrad Olivera Todorović rekla je da se ovom manifestacijom promoviše rijeka Drina i specifična gastro ponuda Višegrada.

– Želja nam je da restorani u ponudi imaju ono što je specifično za Višegrad, a to je spremanje jela od ribe, navela je Todorovićeva.

Ona je dodala da se ovom manifestacijom doprinosi promociji rijeke Drine, od Foče do Bijeljine.

Generalni menadžer prekograničnog regiona “Drina – Tara” Aleksandar Damnjanović pozdravio je učesnike u ime organizacije SVG, ovogodišnjeg sponzora manifestacije “Drinski kotlić”.

– Izuzetno mi je drago što se ovakva manifestacija održava u Višegradu. Svima, a posebno kuvarima, želim mnogo sreće u spremanju specijaliteta, rekao je Damnjanović.

Nenad Јavorac iz Višegrada kaže da prvi put učestvuje u spremanju riblje čorbe.

– Ovdje smo došli da se družimo i uživamo u današnjem danu, a recepte smo ponijeli od naših majki i nadamo se da ćemo napraviti ukusnu i dobru čorbu, dodao je Јavorac.

Tročlani žiri odabraće pobjednike za koje su obezbijeđeni pehari i vrijedne robne nagrade.

Za posjetioce manifestacije pripremljen je veliki riblji kotlić, a predviđena je i degustacija ribljih specijaliteta restorana “Lovac iz Bijeljine” i Hotela “Andrićev konak” iz Višegrada.

Manifestaciju organizuje Turistička organizacija Višegrad.

Izvor: SRNA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *