Međunarodna konferencija o vodama opravdala očekivanja

ISTOČNO SARAJEVO-Jubilarna 15. Međunarodna konferencija o vodama „Vodovodni i kanalizacioni sistemi“, čiji je organizator Udruženje „Vodovodi Republike Srpske“ u potpunosti je potvrdila visok kvalitet organizacije i ispunila očekivanja 200 učesnika i organizatora, rekao je danas potpredsjednik Upravnog odbora Udruženja Vlado Reljić.

„Razmatrali smo niz šarolikih problema koji se odnose na rad i funkcionisanje vodovodnih i kanalizacionih sistema, uključujući i teme o zaštiti izvorišta, kvaliteta i gubitaka vode, oblast vodosnabdijevanja, oblast tehničke regulative, kanalisanje i i prečišćavanje otpadnih voda, kao i prezentacije naučno-stručnih radova“, naveo je Reljić.

Predsjednik Upravnog odbora Udruženje „Vodovodi Republike Srpske“ Branka Trninić izjavila je ranije Srni da je trodnevna konferencija veoma značajna zato što je jedinstvena u cijelom regionu jer se bavi vodovodnim i kanalizacionim sistemima, kao i drugim oblastima koje se tiču vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda.

Učesnici skupa razmatrali su strategiju upravljanja vodama na teritoriji Republike Srpske, kvalitet vode za piće u Srbiji i regionu, hidrotehničke aspekte vodovodnih i kanalizacionih sistema.

U okviru ovog skupa u Hotelu „Bistrica“ postavljena je izložba proizvođača opreme i pribora iz oblasti vodovodnih i kanalizacionih sistema.

Suorganizatori konferencije su Udruženje vodovoda i kanalizacije Srbije i Udruženje za tehnologije vode i sanitarno inžinjerstvo.

Međunarodna konferencija o vodama „Vodovodni i kanalizacioni sistemi“ završena je danas na Jahorini. Srna

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *